Systembolaget öppnar för kall öl

Arkivbild MostPhotos
Frågan om att sälja kall öl på Systembolaget har länge varit en hett debatterad fråga bland svenska konsumenter och politiker, särskilt under de soliga sommardagarna.

Systembolaget är kända för sitt breda sortiment av drycker har många undrat varför de inte erbjuder kylt alkohol.

Moderaterna har varit en av de starkaste förespråkarna för att införa kall öl på Systembolaget. Vid deras partistämma år 2023 röstade de för att införa kylda varor på Systembolaget, och detta har fått många att hoppas på en förändring.

I en intervju med Svenska Dagbladet öppnar Systembolagets vd, Ann Carlsson, upp för möjligheten att sälja kall öl på Systembolaget. Hon påpekar att även om det för närvarande inte finns några konkreta planer för detta, så är de öppna för att undersöka möjligheten om det finns en stark efterfrågan från svenska folket.

Carlsson betonar vikten av att Systembolaget fortsätter att följa med i utvecklingen och möta kundernas förväntningar. Om det finns en bred förväntan från allmänheten, säger hon, så är de beredda att överväga att införa kylt öl på Systembolaget.

Så trots att frågan ännu inte har fått något definitivt svar, så verkar det finnas en öppning för förändring inom Systembolaget. Kanske kan vi snart se en dag då vi kan köpa en kall öl direkt från hyllan på Systembolaget och njuta av den på en solig sommardag.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil