Systembolaget satsar brett på hjärtstartare

Så här kommer det att se ut i 89 butiker hos Systembolaget i sommar. | Foto: Pressbild
Systembolaget ska installera hjärtstartare i alla sina butiker. Först ut i sommar är de 89 butikerna i Storstockholm och på Gotland.

Storstockholmsområdets och Gotlands samtliga 89 butiker är först ut när Systembolaget påbörjar sin installation av hjärtstartare i samtliga 448 butiker i landet. Syftet är att rädda liv vid plötsligt hjärtstopp.

I Sverige drabbas varje dag fler än 25 personer av hjärtstopp. Varje dag påbörjas också hjärt- och lungräddning på drygt 15 personer.
De första minuterna är helt avgörande för om den drabbade ska ha en chans att överleva. 

Det är bland annat mot denna bakgrund som Systembolaget tagit det första steget mot att installera hjärtstartare i Systembolagets samtliga 448 butiker. Storstockholmsområdets och Gotlands 89 butiker är först ut.

– Systembolaget är inte som alla andra bolag, vi är inte vinstdrivna utan drivs av ett högre syfte. Vi har ett viktigt samhällsuppdrag – att jobba för en bättre folkhälsa, och som ett led i det vill vi säkra en bra arbetsmiljö för våra anställda. Men vi vill också visa omtanke om de som besöker våra butiker eller befinner sig i närheten av dem. Därför har vi valt att installera hjärtstartare ute i butikerna, säger Chatarina Eriksson, HR-direktör hos Systembolaget.Utplaceringen kommer att ske stegvis och nästa steg blir att installera hjärtstartare i de mindre butikerna, som företrädesvis finns i de glesbefolkade delarna av Sverige. 
För att det ska gå att hitta hjärtstartarna lätt kommer de att finnas registrerade i Hjärtstartarregistret och vara synliga på en karta med hjälp av GPS.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil