Tonvis kokain bland bananer

Arkivbild MostPhotos
I ett dramatiskt beslag har brittisk polis avslöjat vad som tros vara ett av de största kokainfynden i Storbritanniens historia. Den 8 februari upptäcktes inte mindre än 5,7 ton kokain gömda i en container med bananer vid Southampton hamn.

Denna otroliga mängd droger beräknas vara värd cirka 450 miljoner pund, motsvarande 5,9 miljarder svenska kronor.

Fyndet av det enorma mängden kokain gjordes i en operation vid Southampton hamn, där drogerna tros ha smugglats in i landet från Sydamerika. Enligt polisen var kokainet planerat att transporteras vidare till Hamburg, Tyskland, för att sedan distribueras över hela Europa.

Chris Farrimond, polischefen vid det brittiska National Crime Agency, betonade beslagets betydelse i kampen mot internationell narkotikahandel. Han menade att detta rekordbeslag skulle orsaka en betydande ekonomisk förlust för de kriminella organisationer som var inblandade och avskräcka dem från att fortsätta sina olagliga verksamheter.

Detta beslag överträffar det tidigare rekordet för kokainbeslag i Storbritannien, som var på 3,7 ton och gjordes också i Southampton för två år sedan. Denna senaste upptäckt markerar en fortsatt kamp mot den globala narkotikahandeln och understryker vikten av internationellt samarbete för att bekämpa denna kriminella verksamhet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil