Urban Deli tar in nya vegofärsen

Foto Pressbild
Även Urban Deli tar nu in Axfoods innovation och kör hälften vegofärs i sina köttbullar framöver. Förändringen genomfördes 7 juni.

Urban Delis köttbullar rullas med andra ingredienser än tidigare från 7 juni.
Bolaget kommer hädanefter ha hälften växtbaserad färs och hälften blandfärs i receptet.

– 50/50-principen är inte helt ny för UD men det är den optimala lösningen för den som vill fortsätta äta kött och samtidigt vara mer klimatsmart, det är också betydligt mer hälsosamt. Och smakmässigt tycker många till och med den är ännu godare, säger Olivia Secher, marknadschef hos Urban Deli.

Nyligen lanserade Axfood Nöt & Grönt, en färs som till hälften innehåller nötkött och till andra halvan grönsaker.
Men medan den växtbaserade delen hos Garant innehåller blomkål och morötter satsar Urban Deli på färs som görs på baljväxter.

Urban Deli uppger att man säljer en halv miljon köttbullar om året och att det nya tilltaget kommer att reducera klimatavtrycket med 20 procent.
Det skulle totalt innebära 89 000 kg mindre koldioxidutsläpp årligen.

– Urban Deli vill bana väg för det hållbara och innovativa och samtidigt skapa inkluderande produkter som alla lätt kan ta till sig och tycka om. Beslutet att endast servera och sälja 50/50-köttbullarna är ett ställningstagande som är självklart och ett sätt att visa ett exempel på framtidens mat. Det är de små justeringarna i vardagen som är nödvändiga, säger Daniel Seifter, vd för Urban Deli.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil