Urban Deli tar in nya vegofärsen

Foto Pressbild

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Även Urban Deli tar nu in Axfoods innovation och kör hälften vegofärs i sina köttbullar framöver. Förändringen genomfördes 7 juni.

Urban Delis köttbullar rullas med andra ingredienser än tidigare från 7 juni.
Bolaget kommer hädanefter ha hälften växtbaserad färs och hälften blandfärs i receptet.

– 50/50-principen är inte helt ny för UD men det är den optimala lösningen för den som vill fortsätta äta kött och samtidigt vara mer klimatsmart, det är också betydligt mer hälsosamt. Och smakmässigt tycker många till och med den är ännu godare, säger Olivia Secher, marknadschef hos Urban Deli.

Nyligen lanserade Axfood Nöt & Grönt, en färs som till hälften innehåller nötkött och till andra halvan grönsaker.
Men medan den växtbaserade delen hos Garant innehåller blomkål och morötter satsar Urban Deli på färs som görs på baljväxter.

Urban Deli uppger att man säljer en halv miljon köttbullar om året och att det nya tilltaget kommer att reducera klimatavtrycket med 20 procent.
Det skulle totalt innebära 89 000 kg mindre koldioxidutsläpp årligen.

– Urban Deli vill bana väg för det hållbara och innovativa och samtidigt skapa inkluderande produkter som alla lätt kan ta till sig och tycka om. Beslutet att endast servera och sälja 50/50-köttbullarna är ett ställningstagande som är självklart och ett sätt att visa ett exempel på framtidens mat. Det är de små justeringarna i vardagen som är nödvändiga, säger Daniel Seifter, vd för Urban Deli.

Har du ett nyhetstips?

Här kan du dela med dig av information eller mejla till [email protected]

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.