Vänd på förpackningen – det är nya vegorådet

Foto Pressbild, Färsodlarna
”Vänd på förpackningen innan du väljer vegetariskt”. Rådet kommer från Färsodlarna som vil ha vad de kallar ”Vego utan knaserier”.

Att äta vego är hetare än någonsin och efterfrågan på nya produkter har skapat en rusning till den vegetariska hyllan. Men jakten på köttliknande känsla, godare smak och aptitligare färg har gjort att många produkter innehåller tillsatser och metoder som få känner till, skriver Färsodlarna i ett pressmeddelande.

Enligt en ny studie skulle nio av tio svenskar exempelvis aldrig sockra sin färs – ändå hittar du bränt socker i majoriteten av den vegetariska färsen som säljs, exemplifierar de. 
För att uppmärksamma dessa knaserier och samtidigt hjälpa fler att äta ren vegetarisk mat, uppmanar Färsodlarna nu konsumenter att vända på förpackningen och läsa innehållsförteckningen. 

I motsats till vad många tror, innebär mycket vegetarisk mat flertalet onaturliga tillsatser och metoder som är lätta att missa om du inte vet vad du ska leta efter, menar de. 
För att fler ska lära sig vad dessa produkter innehåller går Färsodlarna nu ut med uppmaningen ”vänd på förpackningen och välj vego utan knaserier.”, en uppmaning om att utbilda dig och bli mer uppmärksam på vad du stoppar i dig. 

– Att välja vegetariskt utan knaserier är svårare än man kan tro. Det finns många produkter och varumärken att välja mellan och ofta missar man att vända på förpackningen för att ta reda på vad maten innehåller. Vår förhoppning är att kunna utbilda konsumenterna så att fler vegetariska köp får lyckliga slut. Detta genom att upplysa folk om vilka ingredienser de kan undvika för att slippa onödiga tillsatser, säger Oddgeir Hole, vd för Färsodlarna. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil