Var tredje slarvar med att tvätta händerna

Foto MostPhotos
Var tredje svarande i en ny undersökning säger att de inte tvättar händerna innan de äter under ett restaurang- eller kafébesök.

Det är hygienföretaget Tork som betalat Sifo för att undersöka frågan och fått fram detta svar. Samtidigt säger tre av fyra svarande att det är viktigt att andra matgäster håller god handhygien och nästan var femte svarande är inte nöjd med hygienen på svenska restauranger och kaféer.

– Det är märkligt egentligen. Hemma tvättar nog de flesta händerna innan de äter; varför gör inte fler det ute på krogen? Man kanske har åkt buss eller tunnelbana, varit i butiker eller gått på stan – vi som är matgäster borde ställa högre krav på varandra att inte ta med de bakterierna till bords, säger Sofia Glimvall, hygienrådgivare hos Tork.

– Även om en del finns att önska av matgästernas egna beteende så är det tydligt att även ägarna måste börja tänka bortom bara tvål och vatten på toaletten. En hög standard för handhygien kommer att bli en allt viktigare faktor för att bygga förtroende från gästerna och skapa en bättre upplevelse för alla som besöker matstället, säger Torks Rebecca Wendel.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil