Varannan har funderat på att säga upp sig

Foto MostPhotos
Mer än varannan servicepersonal inom detaljhandeln har funderat på att säga upp sig det senaste året, enligt en enkät gjord på uppdrag av Quinyx.

53 procent av de svarande i undersökning bland servicepersonal inom detaljhandeln har funderat på att säga upp sig det senaste året. I undersökningen har 1 100 svarande bland servicepersonal inom handel, lager och logistik samt hotell och restaurang svarat.

Undersökningen har gjorts på uppdrag av Quinyx, ett företag som arbetar med AI-driven schemaläggning.

Motsvarande siffra totalt i undersökningen ligger lägre, på 48 procent. Det främsta skälet som de anställda inom detaljhandeln anger är att de inte tycker om arbetsmiljön.
37 procent svarar att arbetsmiljön är orsaken till att de funderat på att säga upp sig. Totalt ligger motsvarande siffra på 29 procent.

Läs mer om undersökningen i Butikstrender 5/2023

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Marabou stoppas nu av svensk fotboll

Svenska fotbollförbundet väljer att stoppa samarbetet med Marabou sedan dess ägare Mondelez svartlistats av Ukraina för sin verksamhet i Ryssland.

Krav finalist hos Livsmedelspriset

Krav är nominerat som en av tre finalister till Livsmedelspriset, vilket delas ut under Livsmedelsdagarna i Tylösand 21 september.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil