Vinner upphandling för ny fyraårsperiod

Örebros stadsvapen | Arkivbild MostPhotos
Arla vinner Örebro kommuns mejeriupphandling. Det handlar om ett fyraårigt avtal och ett värde av cirka 100 miljoner kronor, skriver företaget.

Bondeägda Arla vinner Örebros mejeriupphandling och fortsätter som leverantör till de största kommunala köken i Örebro och åtta närliggande kommuner, meddelar man.
Avtalet löper under fyra år och omfattar en årsvolym på runt 1 775 ton färska mejerivaror och matfett till ett totalt värde av cirka 100 miljoner kronor.

I förra veckan stod det klart att Örebro och de nio närliggande kommunerna Askersund, Hallsberg, Hällefors, Kumla, Laxå, Lekeberg, Lindesberg och Ljusnarsberg har valt Arla som mejerileverantör.
Avtalet är helt nytt för Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora, medan resten av kommunerna har haft Arla som leverantör de senaste åren.

– Vi är så glada och stolta över att få fortsatt förtroende som leverantör, och att ytterligare fyra Närkekommuner nu valt att samarbeta med oss. De kommande fyra åren får närmare 400 storkök på förskolor, skolor och äldreboenden i länet färska mejeriprodukter från Arla, säger Christer Lundin, chef för Foodservice hos Arla.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil