Vinstvarnande HK Scan låter vd gå på dagen

Tuffa tider för HK Scan och nu får vd Tero Hemmilä lämna sitt jobb med omedelbar verkan, meddelar koncernen som ser behov av akuta åtgärder.

Tero Hemmilä har varit vd för HK Scan sedan februari 2019. Nu får han lämna sin post med omedelbar verkan, meddelar koncernen.
Det sker samtidigt som bolaget vinstvarnar, med hänvisning till stor osäkerhet på energimarknaden men naturligtvis mot bakgrund av de lönsamhetsproblem koncernen haft i flera år. 

– På hela styrelsens och bolagets vägnar vill jag tacka Tero för hans värdefulla insats och arbete i HK Scans vändning. Omvandlingen till ett mångsidigt livsmedelsföretag i linje med vår strategi pågår. Just nu krävs akuta åtgärder för att förbättra lönsamheten för kärnverksamheten och för att stärka balansräkningen i en snabbt föränderlig verksamhetsmiljö. Jag önskar Tero all lycka i framtiden, säger Reijo Kiskola, styrelseordförande i HK Scan, i ett pressmeddelande.Processen med att hitta ny vd är inledd, meddelar man, och tills den är genomförd ska Juha Ruohola, som idag finns i koncernledningen, vara tillförordnad vd.
I den svenska delen av HK Scan, vilken går med vinst, är Lars Appelqvist vd sedan snart två år tillbaka.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil