Vinstvarnande HK Scan låter vd gå på dagen

Tuffa tider för HK Scan och nu får vd Tero Hemmilä lämna sitt jobb med omedelbar verkan, meddelar koncernen som ser behov av akuta åtgärder.

Tero Hemmilä har varit vd för HK Scan sedan februari 2019. Nu får han lämna sin post med omedelbar verkan, meddelar koncernen.
Det sker samtidigt som bolaget vinstvarnar, med hänvisning till stor osäkerhet på energimarknaden men naturligtvis mot bakgrund av de lönsamhetsproblem koncernen haft i flera år. 

– På hela styrelsens och bolagets vägnar vill jag tacka Tero för hans värdefulla insats och arbete i HK Scans vändning. Omvandlingen till ett mångsidigt livsmedelsföretag i linje med vår strategi pågår. Just nu krävs akuta åtgärder för att förbättra lönsamheten för kärnverksamheten och för att stärka balansräkningen i en snabbt föränderlig verksamhetsmiljö. Jag önskar Tero all lycka i framtiden, säger Reijo Kiskola, styrelseordförande i HK Scan, i ett pressmeddelande.Processen med att hitta ny vd är inledd, meddelar man, och tills den är genomförd ska Juha Ruohola, som idag finns i koncernledningen, vara tillförordnad vd.
I den svenska delen av HK Scan, vilken går med vinst, är Lars Appelqvist vd sedan snart två år tillbaka.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil