Willys växlar upp Satsar i Alvesta

Foto Pressbild
Willys satsar i Alvesta. Nu är det klart att man växlar upp sin Willys hemma till en stor Willys-butik som ska öppna 2024 eller 2025.

Willys hemma i Alvesta är en populär butik – så populär att kedjan nu vill flytta till större lokaler och göra om butiken till en stor Willys-butik, skriver kedjan. 
Avtal är tecknat med Famera Fastigheter om att hyra nya lokaler på andra sidan järnvägen. Siktet är inställt på att butiken ska öppna under 2024-2025.   

Planen är att Famera Fastigheter uppför en ny fastighet där Willys blir hyresgäst. 
Det blir en modern butikslokal med gott om parkeringsmöjligheter i anslutning till butiken och även god tillgänglighet för de som cyklar eller går till butiken, påpekar man. 

Närheten till Resecentrum är ytterligare ett plus.
– Vi tror att det blir väldigt positivt för Alvesta att få in en stor, modern matbutik med ett bra sortiment och låga priser i centrum. Det blir mer att välja på, större utbud och också en press på priserna. Vi tror att det kan bidra till att fler handlar på hemmaplan, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys.

I dag finns en Willys hemma-butik på Värnamovägen i Alvesta. Efter flytten blir den nya butiken i stället en Willys, och kommer att vara mer lik de två Willysbutikerna som finns i Växjö. 

Jämfört med den befintliga Willys hemma-butiken blir butiksytan i den nya butiken nästan den dubbla mot idag och sortimentet blir större.
Satsningen innebär också att det blir fler arbetstillfällen. Ytterligare ett 20-tal medarbetare rekryteras till butiken.Byggnationen förutsätter en detaljplaneändring och tidplanen är preliminär till dess att övriga tillstånd, till exempel bygglov, är klara.
I dagsläget är planen att butiken ska öppna under 2024 eller 2025.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil