”1 500 kan drabbas när H&M hyvlar”

Foto MostPhotos
Upp emot 1 500 anställda kan drabbas när klädjätten H&M hyvlar timmar på tjänsterna i sina butiker, hävdar fackförbundet Handels.

– H&M:s förändringar innebär att det blir helt omöjligt för många anställda att kunna leva på sin lön. Det är beklämmande att ett så stort och lönsamt företag inte har en bättre personalpolitik, säger Handels ordförande Linda Palmetzhofer.

Det var i början av oktober i år som H&M lämnade ett varsel om 400 tjänster fördelade på 69 svenska butiker. 
Siffran 400 utgår från att H&M tror att så många anställda väljer att sluta i samband med omorganisationen.

H&M kallar det omorganisation och ny bemanningsstruktur. I praktiken handlar det om hyvling, det vill säga att minska antalet timmar på anställningskontrakten, anser fackförbundet Handels. 
Handels bedömning är att upp emot 1500 anställda på något sätt kommer att beröras. Det är en tredjedel av H&M:s cirka 4500 butiksanställda i Sverige.

Efter varslet i oktober har förhandlingar påbörjats för respektive butik. Än så länge har Handels och H&M inte kommit överens i någon lokal förhandling. 
I sådana fall förs förhandlingarna vidare på central nivå, vilket exempelvis gäller åtta butiker med sammanlagt 100 anställda i Göteborg.– Det kommer att bli en orolig jul för många butiksanställda i år. Det handlar om människor som redan idag jobbar deltid och jagar timmar för att få tillvaron att gå ihop, avslutar Linda Palmetzhofer.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil