150 anmälningar från en enda Ica-butik

150 anmälningar som inte ens hanterats. | Foto MostPhotos
Ica-handlaren Joakim Larsson har valt att anmäla de brott butiken utsätts för och har nu gjort över 150 polisanmälningar under en 13-månadersperiod.

Ica-handlaren Joakim Larsson, som driver en Ica nära-butik i Alingsås, är starkt kritisk mot polisens agerande och bristen på arbete mot brott i handeln.
– Konsekvenserna av brottslighet i handeln är fullkomligt noll, säger Joakim Larsson till di.se.

Efter att polisen tidigare hänvisat till att brottsligheten butiker utsätts för inte syns i statistiken valde Joakim Larsson att anmäla allt hans butik utsätts för.
Under en 13-månadersperiod ledde det till fler än 150 polisanmälningar.

– Då ska ni få statistik, tänkte jag eftersom de halvt garanterade trygghet och ordning om anmälningar kom in. I stället fick jag höra att jag anmäler för mycket: Polisen kan inte prioritera mindre brott, säger Larsson till di.se.

Fem av de brott som Joakim Larsson anmält har lett till fällande dom. Det har då rört sig om yrkeskriminella, där butiksstölderna varit en ingrediens i en större brottspalett, berättar Dagens industri.

I cirka 70 fall har polisen lagt ned utredningarna i brist på bevis och resten av anmälningarna har skrivits av direkt.
– Den uniformerade polisen sköter sitt jobb till punkt och pricka. Men de som förs bort vet att det inte händer någonting mer. Inte ens socialen blir kontaktad, säger Ica-handlaren.
– Konsekvenserna av brottslighet i handeln är fullkomligt noll. Det är den signal som samhället skickar till kriminella.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil