32 Arla-bönder får guldmedalj av kungen

Under måndagen delade kung Carl Gustaf ut medaljer till 32 Arla-bönder som medaljeras för att de levererat mjölk av toppkvalitet under minst 23 år.

Under en ceremoni måndag på Stockholms slott delade kung Carl Gustaf ut guldmedaljer till 32 Arla-bönder. 
Medaljen delas ut till bönder som i minst 23 år levererat förstklassig svensk mjölk från friska och välmående kor.

– Våra ägare gör ett otroligt arbete på sina gårdar, med stor omsorg om mjölken, djuren och miljön. Det är tack vare dem vi kan erbjuda konsumenter svenska mejeriprodukter av högsta kvalitet. Att 32 av våra ägare idag får medalj och uppmärksammas av Kungen för sitt arbete är vi mycket stolta över, säger Kai Gyllström som är vd för Arla Sverige.   

Hallands-bönderna Eva och Olof Larsson tillhör dem som får ta emot guldmedaljen i år.
– Vi har alltid jobbat för hög kvalitet. Eftersom vi producerar ett livsmedel vill vi såklart skicka iväg det allra bästa, och kor som mår bra ger också bättre mjölk. Att vi får ta emot guldmedaljen är en bekräftelse på att man gjort rätt från början och varit noggrann under alla år, säger Eva och Olof Larsson.Fakta/Guldmedaljen  
Arbetet på mjölkgården är grunden för mjölkprodukternas kvalitet. Det omfattar till exempel foderproduktion, djuromsorg och miljöarbete och sträcker sig längre än att bara följa lagar och förordningar. 
LRF mjölks guldmedalj är Sveriges finaste utmärkelse för leverans av högsta kvalitet. För att få medaljen behöver mjölkbonden ha levererat mjölk av denna kvalitet i minst 23 år. 
Med guldmedaljprogrammet vill mejeriföretagen gemensamt uppmärksamma mjölkböndernas kvalitetsarbete. Programmet är ett komplement till mejeriföretagens egna kvalitetsprogram. 
Sedan starten 1958 har medaljen överlämnats av någon ur kungafamiljen och i år delades den ut av kungen på Stockholms slott. (Källa Arla)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil