Allt fler vill ha svensk kyckling

Foto Pressbild
Allt fler svenskar äter kyckling och 73 procent av de svarande i en undersökning säger att de vill att den kyckling de äter ska vara svensk.

Andelen på 73 procent är en ökning från motsvarande undersökning förra året då de svarande som ville detta var 5 procent färre.

Dessutom anser 75 procent att det är viktigt uatt skolmaten är tillagad på svenska råvaror.
Det visar en ny undersökning från Ipsos som presenterades på torsdagen i samband med att Svensk fågels matfågelrapport lanserades.

–  Även om priset fortsatt är viktigt, har betydelsen av att kycklingen är svensk ökat mer än pris. Sex procent fler än förra året anser också att skolmaten ska vara tillagad av svenska råvaror. Fler av respondenterna vill att maten i förskola och skola ska vara näringsrik och hälsosam. Här passar svensk matfågel perfekt, säger Maria Donis, vd för Svensk fågel.

– Svensk kyckling stämmer väl överens med de näringsrekommendationer som Livsmedelsverket ställer på ett hälsosamt livsmedel. Ett högt proteinvärde, stor andel vitaminer och mineraler samt ett lågt innehåll av mättat fett, salt och enkla sockerarter, säger Stina Nordqvist, dietist hos Svensk fågel.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil