Allt fler vill ha svensk kyckling

Foto Pressbild

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Allt fler svenskar äter kyckling och 73 procent av de svarande i en undersökning säger att de vill att den kyckling de äter ska vara svensk.

Andelen på 73 procent är en ökning från motsvarande undersökning förra året då de svarande som ville detta var 5 procent färre.

Dessutom anser 75 procent att det är viktigt uatt skolmaten är tillagad på svenska råvaror.
Det visar en ny undersökning från Ipsos som presenterades på torsdagen i samband med att Svensk fågels matfågelrapport lanserades.

–  Även om priset fortsatt är viktigt, har betydelsen av att kycklingen är svensk ökat mer än pris. Sex procent fler än förra året anser också att skolmaten ska vara tillagad av svenska råvaror. Fler av respondenterna vill att maten i förskola och skola ska vara näringsrik och hälsosam. Här passar svensk matfågel perfekt, säger Maria Donis, vd för Svensk fågel.

– Svensk kyckling stämmer väl överens med de näringsrekommendationer som Livsmedelsverket ställer på ett hälsosamt livsmedel. Ett högt proteinvärde, stor andel vitaminer och mineraler samt ett lågt innehåll av mättat fett, salt och enkla sockerarter, säger Stina Nordqvist, dietist hos Svensk fågel.

Har du ett nyhetstips?

Här kan du dela med dig av information eller mejla till [email protected]

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.