Alltfler vill ha kaffe på färskmalda bönor

Foto MostPhotos
Enligt en färsk undersökning från en försäljare av kaffemaskiner kan 65 procent av svenskarna tänka sig att köpa just en kaffemaskin.

Svenskar är ett kaffeälskande folk och kaffebryggare är fortfarande populärast – men nu finns ett trendbrott, anser sig italienska De´Longhi kunna visa inför Kaffets dag. 
65 procent av de svarande svenskarna i en ny undersökning kan nämligen tänka sig att köpa en helautomatisk kaffemaskin. 

– Kaffe är en viktig del av den svenska kulturen och kvaliteten på det kaffe vi dricker har blivit allt viktigare. Intresset av helautomatiska kaffemaskiner ökade under pandemin när folk jobbade hemma och trenden håller fortfarande i sig, anser Jean Baptiste Viton hos De´Longhi Scandinavia.

– Allt fler uppskattar möjligheten till variation, som man får med en helautomatisk som maler bönorna och ger en kopp kaffe på bara en knapptryckning, tillägger Viton.

Undersökningen visar också på att 7 av 10 svarande anser att färskmalda bönor gör bättre kaffe, vilket kan vara en förklaring till det ökade intresset för helautomatiska kaffebryggare, anser företaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil