Alpro lanserar ny havredryck i Sverige

Foto Pressbild
Alpro lanserar nu This Is Not M*LK, som man beskriver som ”en havredryck för mjölkälskare”, på den svenska marknaden.

Alpro lanserar nu This Is Not M*LK, en havredryck för svenska mjölkälskare, skriver man i en pressrelease där man hävdar att alltfler konsumenter efterfrågar växtbaserade livsmedel, både för den egna hälsans skull och för klimatet. 

Alpro lanserar därför en ny havredryck med en krämigare konsistens, vilket gör den till ett perfekt alternativ till mjölk, skriver företaget.
– Den är gjord på havre, men det är ingen vanlig havredryck. Vi vill att man inte ens märker att det är en havredryck man dricker. Därför kallar vi produkten This Is Not M*LK, just för att man kan konsumera den precis som vanlig mjölk: i kaffet, gröten, smoothien eller i sin favoriträtt, säger Sofia Nordström hos Danone Sverige.

– Med sin krämiga konsistens, vill vi att This Is Not M*LK får fler att konsumera växtbaserade alternativ. Att bidra till en hälsosammare och mer hållbar livsstil genom mat är en viktig del av vår vision ”One Planet. One Health” och vi är därför väldigt glada över att produkten nu även lanseras i Sverige, säger Sofia Nordström.This Is Not M*LK är en len och mild dryck med en krämig konsistens och har en fetthalt på 1,8 procent.
Förpackningen är 88 procent biobaserad och kommer från 2025 att vara 100 procent växtbaserad eller återanvändbar/ återvunnen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil