Amazon vässar sig i kampen mot Klarna

Foto MostPhotos
Amazon ökar på konkurrensen med Klarna genom att lägga till ett nytt betalalternativ, ännu en ”köp nu – betala senare”-variant.

Amazon öppnar nu ännu ett sätt att betala för e-handlare som inte säljer via Amazon. Det följer på sommarens avtal mellan Amazon och den amerikanska Klarna-konkurrenten Affirm.

Affirm blev den första externa betallösningen i Amazon Pay.
Nu tar Amazon nästa steg för att konkurrera med Klarna på dess hemmamarknad.

Enligt sajten Payments Dive kompletterar Amazon nu med ytterligare ett ”köp nu, betala senare”-alternativ.
Den här gången mer konkret att de som har Amazons Visa-kort kan dela upp betalningen när de handlar online. På beställningar över 50 dollar blir det möjligt att betala på 6 eller 12 månader utan ränta.

Det här gäller då alltså inte bara hos Amazon utan hos alla e-handlare som erbjuder Amazon Pay som betalalternativ.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil