Använder TikTok för att nå unga kunder

Arkivbild MostPhotos
Prylkedjan Clas Ohlson strävar efter att nå ut till en yngre kundgrupp, och en del av deras strategi involverar sociala medier som TikTok. I en tid där detaljhandelsföretag kämpar för att locka en ung målgrupp, har Clas Ohlson valt att fokusera på digital marknadsföring.

Enligt VD:n Kristofer Tonström lägger de nu majoriteten av sina marknadsföringspengar på digitala kanaler, inklusive Google, Facebook och TikTok.

I deras senaste delårsrapport framhåller företaget och VD:n den ökade medlemsbasen i deras lojalitetsprogram, särskilt bland unga. Tonström ser detta som avgörande för att uppnå ytterligare tillväxt.

Ungdomar lockas av olika kategorier i Clas Ohlsons sortiment, inklusive produkter för hemorganisation, sminkförvaring, teknik och gaming. En intressant observation är att det finns en naturlig spridning av intresse för deras produkter på plattformar som TikTok, där användare delar innehåll om att organisera hemma eller visa upp produkter.

Trots att TikTok har varit föremål för kontroverser ser Clas Ohlson det som en relevant plattform för att nå sin målgrupp. Genom att vara närvarande där deras kunder är och skapa relevant innehåll försöker de skapa engagemang och spridning.

På företagsekonomisk nivå ökade Clas Ohlson sin vinst under det tredje kvartalet och planerar nu att expandera sitt butiksnät med cirka tio nya butiker under 2024/25. Efter flera år av optimering och nedstängning av butiker ser de nu en stark tillväxt och efterfrågan på ytterligare expansion.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil