Årets julmust är här ”Kan bli rekordsälj”

Foto MostPhotos
Nu är årets julmust ute i hyllorna. Och redan vid premiären har Carlsberg Sverige känslan av att vi kan få en rekordförsäljning under detta år.

Årets julmustpremiär har skett och nu kan alla julmustälskare släcka törsten med årets första julmustbrygd från Apotekarnes som är Sveriges mest populära julmust.
– Det känns alltid högtidligt när det är julmustpremiär. Vi på Carlsberg Sverige är stolta över Apotekarnes Julmust som har blivit ett måste på de flesta julbord, men den går självklart även att njuta under höstmånaderna, säger Henric Byström hos Carlsberg Sverige i en pressrelease.

Den absolut största delen av konsumtionen av julmust sker förstås under julen, cirka 65 procent, men det finns även de som gärna tjuvstartar och börjar dricka julmust redan i oktober
– Den totala försäljningen i oktober brukar ligga på cirka två miljoner liter och ökar till drygt sju miljoner liter under november för att sedan gå upp rejält under julen, säger Henric Byström.

Förra året drack svenskarna över 28,4 miljoner liter av Apotekarnes julmust och i år beräknas den siffran stiga med cirka en miljon liter. 
Det är den sockerfria varianten av Apotekarnes som står för den största ökningen.

– De senaste åren har konsumtionen av lightmust ökat kraftigt – försäljningen har dubblerats jämfört med för fem år sedan och Apotekarnes sockerfria julmust står numera för 50 procent av den totala konsumtionen av Apotekarnes julmust, säger Henric Byström.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil