Arla och HK Scan går in i startup

Foto Pressbild
Arla och HK Scan blir delägare i startupen Agronod tillsammans med bland andra Lantmännen och LRF.

Det är Lantmännen, Växa, Hushållningssällskapet och LRF som sedan tidigare samägt starupen Agronod.
Nu kliver även HK Scan och Arla Sverige in i ägarskaran.

Agronod utvecklar en dataplattform för det svenska jordbruket.
– Det är mycket positivt att Agronod nu kan bredda ägarbasen ytterligare och samla en väldigt stor del av svensk lantbruksnäring, säger Agronods vd Emilia Liljeström i en kommentar.Agronod har skapat och testat en pilotversion av ett nytt verktyg för klimatberäkning på gårdsnivå.
Verktyget heter Agrosfär och företaget fick i september en finansiering på 50 miljoner kr av Jordbruksverket för att utveckla en ny nationell dataplattform för att dela jordbruksdata.

– Vi är väldigt glada över att kliva in som ägare i Agronod. Genom att automatisera inhämtningen av mycket av den data som lantbrukare rapporterar i dag kan vi förhoppningsvis göra vardagen enklare för svenska Arlabönder, säger Kai Gyllström, vd för Arla Sverige.

Även hos HK Scan är man positiv till det nya ägarskapet.
– Målet för vår satsning Gårdsinitiativet är att i nära samarbete med våra leverantörer identifiera och utvärdera konkreta insatser på gård med målet att sänka klimatavtrycket och öka miljönyttorna, säger vd Lars Appelqvist. 

– För att lyckas med det behöver dessa insatser kunna mätas på ett enhetligt och kostnadseffektivt sätt. Agronods nya plattform är en utmärkt lösning, som vi är övertygade om att hela branschen kommer att kunna dra nytta av framöver, avslutar Appelqvist.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Coop kampanjar med humortrio

Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool, humortrion som i tre Youtube-kanaler har en miljonpublik.

Billigast att köpa storpack på nätet

Dyrt snus? Absolut. Men när Norstat undersöker saken på uppdrag av Snusbolaget är resultatet att man kan tjäna rejält på att handla på nätet.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil