Arla sänker priset till bönderna igen

Foto MostPhotos
För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

Inflationen sätter press på både hushåll och företag, skriver Arla i en pressrelease som förklaring till att mjölkpriset till Arlabönderna sänks i februari med 31,2 öre per kilo för både konventionell och ekologisk mjölk.
Priset som bönderna får betalt för sin mjölk inom Arla går i februari ner med 31,2 öre per kilo mjölk. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.Det så kallade a contopriset för konventionell mjölk blir därmed 579,9 öre per kilo och 631,1 öre per kilo för ekologisk mjölk.
Det är andra gången i år som Arla sänker ersättningen till sina bönder.

– Vi vet att kunder och konsumenter uppskattar våra produkter. Men den höga inflationen bidrar till att många nu planerar sina inköp noggrannare, till exempel genom att leta extrapriser och välja billigare alternativ. Handeln på världsmarknaden är också viktig för Arla, och har en stor påverkan på vårt mjölkpris, säger Kai Gyllström som är vd för Arla Sverige. 

– Vi fortsätter att göra allt vi kan för att betala ett så konkurrenskraftigt mjölkpris som möjligt till våra ägare, mjölkbönderna, som alltjämt har ett historiskt högt kostnadsläge på sina gårdar, tillägger Arlas vd.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

Mera glutenfritt på export

Fria bröd, som sedan tidigare exporterar glutenfria kanelbullar, breddar nu sortimentet med en glutenfri vaniljbulle.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil