Arlas hållbarhetsersättning belönas

Cecilia Kocken, vd Arla Sverige | Foto Pressbild
Arlas innovativa hållbarhetsersättning, som ger incitament för klimat- och hållbarhetsomställning för mjölkbönder, har utmärkts med Svensk Kooperations pris för kooperativ utveckling år 2024. Genom att premiera både nuvarande och framtida åtgärder för att minska klimatutsläpp.

Arlas hållbarhetsersättning, som är en tilläggssumma till mjölkpriset för att främja klimat- och miljöarbetet på gårdarna, har fått erkännande för sitt innovativa och samhällsnyttiga tillvägagångssätt. Genom att uppmuntra sina medlemmar att genomföra effektiva och hållbara åtgärder på gårdsnivå, visar Arla på den kooperativa företagsformens potential att skapa positiv förändring inom jordbrukssektorn.

Priset från Svensk Kooperation lyfter fram Arlas engagemang för hållbarhet och samhällsansvar, vilket är en central del av den kooperativa företagsformen. Arla ägs av sina medlemmar, vilket innebär att alla intäkter återinvesteras i verksamheten för att gynna bönderna och säkra mejeriproduktionen på lång sikt.

Cecilia Kocken, vd för Arla Sverige, uttrycker stolthet över priset och betonar vikten av att hela värdekedjan tar ansvar för att skapa ett hållbart livsmedelssystem. Genom att vara ett kooperativt företag ägt av bönderna själva, har Arla möjlighet att driva igenom förändringar som gynnar både miljön och ekonomin.

Medlemmarna i Arla, som representerar cirka 8 000 mjölkbönder från sju länder, delar entusiasmen för hållbarhetsersättningen. Inger-Lise Sjöström, mjölkbonde och styrelseledamot i Arla, understryker vikten av att alla delar i produktionskedjan, från gård till konsument, bidrar till den hållbara omställningen.

Genom att premiera och belöna hållbara insatser på gårdsnivå, visar Arla vägen för hur kooperativa företag kan vara drivkrafter för positiv förändring inom jordbrukssektorn och samhället i stort.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil