Axfood återkallar parti ekologisk färs

Det här är den produkt som nu Axfood sett sig tvingat att återkalla. Foto: Pressbild
Axfood återkallar Garants ekologiskt nöt & fläsk (blandfärs 18%) i 500-gramsförpackningar sedan ett begränsat parti visat sig innehålla salmonella.

Axfood meddelar att man återkallar Garant ekologiskt nöt & fläsk (blandfärs) 18%, 500 gram, sedan det visat sig att en begränsad batch av produkten innehåller salmonella.

Återkallelsen gäller produkten med bäst före datum 2022-08-17 och batchnummer 220808078. 
Den återkallade produkten härrör från en begränsad och mindre batch där den svenska fläskråvaran vid en rutinkontroll hos leverantören visade på salmonellasmitta. 

Produkten har i begränsad utsträckning sålts i flertalet av Axfoods butikskedjor, och är nu stoppad, skriver kedjan i en pressrelease.
– Vi ser ytterst allvarligt på det här och utreder nu tillsammans med leverantören hur det kunnat ske, samt hur vi kan säkerställa att något liknande inte sker igen, säger Axfoods kvalitetschef Susanna Wadegård.Axfood beklagar det inträffade och uppmanar alla konsumenter som köpt den aktuella varan att återlämna till den butiken för destruering, samt för att få ersättning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil