Axfood byter till mer hållbara förpackningar

Axfoods hållbarhetschef Åsa Domeij vill se mer hållbara förpackningar | Foto: Pressbild
Axfood arbetar nu vidare med mer hållbara förpackningar i frysdisken och nu finns de första av de nya förpackningarna hos Willys och Hemköp.

Axfood har som mål att alla förpackningar till egna märkesvaror ska kunna materialåtervinnas och arbetar intensivt med att hitta nya hållbara lösningar, skriver koncernen i en pressrelease. 
För att öka takten i arbetet har en branschgemensam avsiktsförklaring som omfattar förpackningar till frysta varor nu antagits tillsammans med andra företag i livsmedelsbranschen. 

Axfoods första varor med nya och mer hållbara förpackningar finns redan i frysdiskarna hos Willys och Hemköp.

– Det är positivt med samarbeten inom näringslivet av det här slaget, som bidrar till ökad cirkularitet. Det bådar gott inför framtiden och resulterar förhoppningsvis i fler gemensamma insatser som gynnar både konsumenterna och miljön, säger Axfoods hållbarhetschef Åsa Domeij.

Fem olika frysta kycklingprodukter från Axfoods egna varumärken Garant och Eldorado har redan försetts med nya förpackningar och finns redan i bland annat Willys och Hemköps butiker. 
Förpackningarna har fått mindre tryck och större vita ytor för att minska mängden pigment i plasten. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil