Bärta satsar och maskininvesterar

Bärtas grundare och vd, Pia Qvarnström | Foto Pressbild
Bärta, som gör ärtbaserade produkter, gör en maskininvestering på 800 000 kr för att på sikt förbättra sina marginaler.

Bärta har under första kvartalet 2023 investerat totalt 0,8 MSEK i tre maskininvesteringar som kan bidra till att förbättra bolagets bruttomarginal, kassaflöde och produktionskapacitet, skriver företaget hos Pepins. 

Det handlar om en blandare med tillhörande lyft och en så kallad djupdragare, som används för att vakuumpacka livsmedel. Blandaren är redan i drift och användas vid produktion av samtliga produkter och kommer därmed till nytta för hela produktsortimentet. 

Djupdragaren kommer att kunna användas för att packa det kylda produktsortimentet. Bolaget har även utvecklat och investerat i en automatiserad fermenteringsprocess som planeras tas i bruk under mars månad.

– Vi är mycket nöjda över att kunna genomföra dessa tre maskininvesteringar som dessutom köpts in till mycket attraktiva priser. Maskininvesteringarna ger oss högre bruttomarginal och förbättrat kassaflöde samt gör det möjligt för oss att höja produktionskapaciteten för att kunna möta en högre efterfrågan både i Sverige och på möjlig exportförsäljning under 2023 och framöver, säger bolagets grundare och vd, Pia Qvarnström.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil