Bärta söker kapital 11-15 miljoner målet

Grundaren Pia Qvarnström i spetsen när Bästa söker kapital | Foto Pressbild
Karlshamns-baserade foodtech-innovationen Bärta drar nu igång en crowdfunding via Pepins med målet att få in 11-15 miljoner kr till företaget.

Karlshamns-baserade Bärta, med grundaren Pia Qvarnström i spetsen, sjösätter crowdfunding-kampanj tillsammans med Pepins. 
Bärta använder en produktionsprocess med groddning och fermentering av svenska, ekologiska ärtor. Resultatet är en smakupplevelse som står ut bland butikernas växtbaserade sortiment. 

– Det tog fyra år och hundratals experiment att utveckla Bärta, säger Pia Qvarnström. 

– Vissa experiment borde aldrig göras igen, andra ledde fram till det som idag är Bärta; en riktigt läcker produkt med mycket smak och bra textur, dessutom med många hälsofördelar och med ett minimalt klimatavtryck, säger Pia Qvarnström, grundare och VD på Bärta.

Idag har Bärta sammanlagt sex frysta och kylda premiumprodukter listade i dagligvaruhandeln. Bärtas omsättning uppgick till 4 miljoner kr 2021 med en tillväxt på 36 procent, trots att pandemin gjorde att restaurangsegmentet var svagt. 
Det finansiella målet är nu att uppnå en omsättning på 36 miljoner kr med en rörelsemarginal på 8 procent under 2024.

– Vi hoppas att fler investerare vill vara med på resan att bygga upp ett av Sveriges ledande växtbaserade varumärken, säger Pia Qvarnström.
Enligt Bärtas kampanjsida hos Pepins är målet att få in 11-15 miljoner kr.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil