Bärtas smörgåspålägg tar plats

Foto Pressbild
Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

– Vi är glada och stolta över att Bärtas produkter nu finns i fler butiker runt om i landet. Det gör att fler har möjlighet att njuta av närodlad, ekologisk och vegansk mat helt fri från tillsatser, säger Pia Qvarnström, VD och grundare av Bärta.

Den 13 mars hade dagligvaruhandeln sitt senaste ECR-fönster, ett rekommenderat tidsfönster för lansering och revidering av produkter i butikerna. Då valde Axfood att ta in Bärtas växtbaserade smörgåspålägg BÄRTA® Helbit Enrisrökt och BÄRTA® Helbit Rosmarin och Vitlök till flera av deras butikskedjor. Produkterna tar på så vis plats i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och City Gross.

– Våra smörgåspålägg är framtagna för att erbjuda något helt nytt på marknaden. Vi såg att det saknades ett, på riktigt, både gott och planetnyttigt alternativ att ha på smörgåsen, säger Pia.

Bärtas planetnyttiga pålägg har visat sitt värde på marknaden, allra senast då BÄRTA® Helbit Alspånsrökt tilldelades priset “Årets MåBra-val 2023” av hälsotidningen MåBra, för sin fermenteringsprocess som gör produkterna rika på umamismak, protein och fibrer. Bärta vill med sina livsmedel bidra till en matvärld där allt är godare i munnen, bättre för kroppen och samtidigt bra för planeten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil