Bättre sömn, relationer, sexliv: grönt

Arkivbild Mostphotos
Enligt en färsk rapport kallad Vegocracy, som utförts av Kantar på uppdrag av Picadeli, visar att personer som äter tillräckligt med frukt och grönsaker upplever en högre livskvalitet och är mer nöjda med sina relationer och sexliv jämfört med de som inte gör det.

Grönsaker har länge varit kända för sina positiva hälsoeffekter, men det är kanske inte lika känt att de också kan ha en positiv inverkan på andra aspekter av livet, som sömn, relationer och sexliv.

Rapporten visar att majoriteten av svenskarna inte äter den rekommenderade mängden frukt och grönt varje dag enligt WHO:s riktlinjer, vilket är 400 gram. Trots att många är medvetna om vikten av att äta mer grönt, kämpar många med att bryta gamla matvanor och prioritera grönsaker i sin kost.

En intressant upptäckt är att utseendet på maten spelar en stor roll när det gäller att locka konsumenter att prova nya rätter. För att förnya sina matvanor föredrar många att maten ser aptitretande ut och innehåller ingredienser som de känner igen och tycker om.

Picadeli, som har finansierat rapporten, listar några oväntade fördelar med att äta mer grönt baserat på undersökningens resultat:

  1. Högre livskvalitet: En majoritet av de som äter tillräckligt med frukt och grönt enligt rekommendationerna säger att de är nöjda med sitt liv, jämfört med de som inte gör det.
  2. Bättre sexliv: Personer som äter den rekommenderade mängden frukt och grönt varje dag är mer nöjda med sitt sexliv jämfört med de som inte gör det.
  3. Bättre relationer: De som äter tillräckligt med frukt och grönt enligt rekommendationerna upplever oftare lycka i sina relationer jämfört med de som inte gör det.
  4. Bättre sömn: Personer som äter den rekommenderade mängden frukt och grönt varje dag upplever i högre utsträckning att de får tillräckligt med sömn jämfört med de som inte gör det.

Dessa resultat visar på de många fördelarna med att inkludera mer grönsaker i kosten, vilket kan vara en motivationsfaktor för att uppmuntra människor att äta mer hälsosamt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil