Black Friday kan slå rekord i år

Arkivbild MostPhotos
Nu prognostiseras rekord för Black Friday. Men precis som tidigare handlar det om att konsumenter flyttar sin julhandel till den svarta fredagen.

Det är ehandel.se som refererar en analys från Boston Consulting Group inför årets upplaga av hittepå-jippot Black Friday. Boston Consulting Group spår en rekordstor Black Friday 2023.

Det handlar dock i deras analys inte om Sverige utan om de stora marknader man undersökt – Australien, Kanada, Tyskland, Schweiz, Polen, Storbritannien och USA.

Analysen säger i vilket fall att eftersom många upplever en ökad ekonomisk press i år så flyttar många rimligen sin julhandel till Black Friday. Därför kommer vi möjligen att få se rekord den svarta fredagen men sedan en julhandel som dippar av ovanstående skäl.

I samtliga de länder Boston Consulting Group analyserat väntar man sig en ökad försäljning Black Friday:
Ökningen gentemot förra året varierar mellan 3 och 22 procent, beroende på vilket land det handlar om.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil