Byter plastlocken mot lock i kartong

Foto Pressbild
Picadeli satsar nu på plastfria papperslock på sina salladsskålar och räknar med att spara 250 ton plast årligen den vägen.

Picadeli gör nu en storsatsning på plastfria papperslock och kan den vägen minska sin plastförbrukning med 250 ton per år. Det är en del av en medveten satsning på hållbarhet, säger företaget.

”Med tanke på att vi säljer nästan 50 miljoner sallader årligen så har vi ett stort ansvar. Det tar vi på allvar, säger Picadelis Henrik Åkerman.

Företaget har tidigare fasat ut det lilla bestånd av rött kött man hade och slutat med engångskoppar för dressing. Man har även satsat på växtbaserat protein och gett möjlighet för kunder att panta sina salladsskålar.

I samarbete med Graphic Packaging International har Picadeli arbetat målmedvetet för att utveckla ett helt nytt sortiment av plastfria lock till de gröna salladsskålarna, med hållbarhet i fokus. Under 2023 fasas plastlocken ut, till förmån för väldesignade och hållbara papperslock, skriver Hotell & restaurang.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil