Byter till grilloumi ”Lägre klimatpåverkan”

Nu byter Max till en svensk grilloumi med lägre klimatpåverkan. Foto: Pressbild Max
Max-kedjan byter nu sina halloumiburgare mot burgare med svensk grilloumi, gjord av norrländsk mjölk och med 50 procent lägre klimatpåverkan.

Nu gör Max om sina halloumiburgare till burgare med svensk grilloumi, producerad på mjölk från norrländska gårdar och enligt kedjan med 50 procent lägre klimatpåverkan än den importerade halloumin.

– Vår nya grilloumi är gjord på komjölk och är därför lite mindre syrlig och har bra avvägd sälta som gör att smakupplevelsen blir grym. I stort är den lik halloumiburgaren i smaken, men det är i de små nyanserna skillnaderna framträder och jag är väldigt nöjd med resultatet, säger Jonas Mårtensson som är chefskock hos Max burgers. 
– När det kommer till hållbarhet är skillnaderna desto större eftersom grilloumi har 50 procent mindre klimatpåverkan, påpekar Jonas Mårtensson.

Grilloumin tillverkas hos Norrmejeri Umeå och det minskade klimatavtrycket kommer, enligt kedjan, främst från att mjölkproduktionen i Sverige har lägre klimatpåverkan än på Cypern men även från kortare transporter. 
Även i dagligvaruhandeln senare i vår kommer Max halloumiburgare att bytas ut till grilloumiburgare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil