Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

Foto Pressbild
För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat, skriver Livsmedelsnyheter.

Hos Circle K serveras dagligen drygt 30 000 koppar kaffe samt 80 000 varma måltider. Det finns alltså stora miljövinster att göra på att minska antalet förpackningar och mängden plast.

Nu testar man en lösning där kunderna erbjuds mat och dryck i muggar och kärl anpassade för att användas flera gånger. De kan sedan returneras i valfria butiker eller på stationer anslutna till systemet.

Det här är ett samarbete mellan Circle K, Panter och Tingstad.Tingstad levererar produkterna och Panter har utvecklat det digitala retursystemet.

Kunden får ett konto hos Panter, varefter de lånade matlådorna och muggarna skannas i appen och sedan kan återlämnas hos ansluten partner inom en vecka. Projektet inleds på ett antal stationer i Göteborgs-trakten men ska sedan nå samtliga Circle K-stationer.

– Vi är särskilt glada att en så stor aktör som Circle K väljer att ligga i framkant. Med det nya lagkravet om returlösning för takeaway bara månader bort är det smart av Circle K att komma i gång och testa för framtiden, säger Clara Lidberg, grundare av och vd för Panter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil