Convini vill få fart på Jobb-Sverige

Foto Pressbild
Stillasittande är ett av de största hoten mot vår hälsa och var femte svensk uppger att de sitter stilla mer än 8 timmar om dagen, enligt Convini.

Convini som är den ledande aktören av smarta lösningar för mat och kaffe på arbetsplatsen, jobbar med flera olika initiativ för att uppmuntra rörelse och välmående.
I augusti samlades tiotusentals löpare till Sveriges största företagsstafett Convinistafetten och under hösten har även pilotprojektet Convini Challenge lanserats, en utmaning som går ut på att uppmuntra företag till ännu mer vardagsmotion tillsammans med sina kollegor. 

Långvarigt stillasittande och arbete i obekväma arbetsställningar uppges vara näst vanligaste orsakerna till arbetsrelaterade besvär enligt Arbetsmiljöverket1 och ett av de störta hoten mot vår hälsa. 

Convini vill bidra till att minska stillasittandet och jobbar för att uppmuntra rörelse och välmående på arbetsplatser. Ett av initiativen för att få fart på jobb-Sverige är Sveriges största företagsstafett, Convinistafetten. 
Under evenemanget som gick av stapeln under två dagar i augusti deltog 800 företag och ca 10 000 deltagare. I höst lanserades ytterligare ett initiativ för välmående på arbetsplatser i samarbete med hälsoföretaget Challengize. 

– Vi vill sänka tröskeln för vardagsmotion, både hemma och på jobbet, och uppmuntra till att göra det på ett roligt sätt tillsammans med sina kollegor. Det har varit oerhört inspirerande att se engagemanget från alla deltagare i både Convinistafetten och Convini Challenge. Vi hoppas att deltagarna håller i och fortsätter med sina nya goda vanor och att vi lyckas engagera ännu fler under nästa års utmaningar, säger Marie Mets, marknadschef för Convini. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil