[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Convini vill få fart på Jobb-Sverige

Foto Pressbild
Stillasittande är ett av de största hoten mot vår hälsa och var femte svensk uppger att de sitter stilla mer än 8 timmar om dagen, enligt Convini.

Convini som är den ledande aktören av smarta lösningar för mat och kaffe på arbetsplatsen, jobbar med flera olika initiativ för att uppmuntra rörelse och välmående.
I augusti samlades tiotusentals löpare till Sveriges största företagsstafett Convinistafetten och under hösten har även pilotprojektet Convini Challenge lanserats, en utmaning som går ut på att uppmuntra företag till ännu mer vardagsmotion tillsammans med sina kollegor. 

Långvarigt stillasittande och arbete i obekväma arbetsställningar uppges vara näst vanligaste orsakerna till arbetsrelaterade besvär enligt Arbetsmiljöverket1 och ett av de störta hoten mot vår hälsa. 

Convini vill bidra till att minska stillasittandet och jobbar för att uppmuntra rörelse och välmående på arbetsplatser. Ett av initiativen för att få fart på jobb-Sverige är Sveriges största företagsstafett, Convinistafetten. 
Under evenemanget som gick av stapeln under två dagar i augusti deltog 800 företag och ca 10 000 deltagare. I höst lanserades ytterligare ett initiativ för välmående på arbetsplatser i samarbete med hälsoföretaget Challengize. 

– Vi vill sänka tröskeln för vardagsmotion, både hemma och på jobbet, och uppmuntra till att göra det på ett roligt sätt tillsammans med sina kollegor. Det har varit oerhört inspirerande att se engagemanget från alla deltagare i både Convinistafetten och Convini Challenge. Vi hoppas att deltagarna håller i och fortsätter med sina nya goda vanor och att vi lyckas engagera ännu fler under nästa års utmaningar, säger Marie Mets, marknadschef för Convini. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil