Coop stänger butik i Söderhamn

Foto MostPhotos
Coop kommer att stänga sin Stora Coop i Söderhamn i mitten av november. Orsaken är allt större förluster. Nu vill man öppna en lågprisbutik istället.

I mitten av november stänger Stora Coop i Söderhamn på grund av mångåriga och accelererande förluster. Istället vill Coop Mitt öppna en ny butik i staden, där ett alternativ skulle vara det uppskattade X:-tra, Coops lågprisbutikskoncept, meddelar man.

– Vi behöver ta ansvar för föreningens ekonomi. Stora Coop Söderhamn har gått med stort underskott en längre tid, vilket ger en ohållbar situation. Det är inte längre ekonomiskt försvarbart att fortsätta längs den linjen, säger Magnus Wåhlander, vd för Coop Mitt.

Totalt berörs 21 medarbetare av nedläggningen och förhandlingar pågår med facklig part, berättar han.
– Framåt tar vi sikte mot nytt butiksläge i Söderhamn. För en Coop-butik eller en X:-tra, vårt hyllade lågpriskoncept, med över 50 butiker i Sverige, som vi nyligen berättade kommer till Gävle under hösten. Det vore fantastiskt om Söderhamn också kunde få en X:-tra-butik, säger Magnus Wåhlander.

– Vi arbetar för att Söderhamnsborna ska ha nära till en Coop-butik. Det känns varken bra eller rätt att vi inte har en butik i Söderhamn för våra medlemmar, en olycklig situation. Jag hoppas att vi har en lösning om inte en alltför lång framtid, avslutar Magnus Wåhlander.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil