Coop stänger butik i Söderhamn

Foto MostPhotos
Coop kommer att stänga sin Stora Coop i Söderhamn i mitten av november. Orsaken är allt större förluster. Nu vill man öppna en lågprisbutik istället.

I mitten av november stänger Stora Coop i Söderhamn på grund av mångåriga och accelererande förluster. Istället vill Coop Mitt öppna en ny butik i staden, där ett alternativ skulle vara det uppskattade X:-tra, Coops lågprisbutikskoncept, meddelar man.

– Vi behöver ta ansvar för föreningens ekonomi. Stora Coop Söderhamn har gått med stort underskott en längre tid, vilket ger en ohållbar situation. Det är inte längre ekonomiskt försvarbart att fortsätta längs den linjen, säger Magnus Wåhlander, vd för Coop Mitt.

Totalt berörs 21 medarbetare av nedläggningen och förhandlingar pågår med facklig part, berättar han.
– Framåt tar vi sikte mot nytt butiksläge i Söderhamn. För en Coop-butik eller en X:-tra, vårt hyllade lågpriskoncept, med över 50 butiker i Sverige, som vi nyligen berättade kommer till Gävle under hösten. Det vore fantastiskt om Söderhamn också kunde få en X:-tra-butik, säger Magnus Wåhlander.

– Vi arbetar för att Söderhamnsborna ska ha nära till en Coop-butik. Det känns varken bra eller rätt att vi inte har en butik i Söderhamn för våra medlemmar, en olycklig situation. Jag hoppas att vi har en lösning om inte en alltför lång framtid, avslutar Magnus Wåhlander.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil