De flesta kommuner minskar på skolmaten

Foto MostPhotos
Kostnaderna för matinköpen ökar och en ny sammanställning visar att 113 av 143 kommuner i en enkät skär ned på kostnaden för skolmaten i år.

113 kommuner satsar mindre pengar på skolmaten i år. Av dessa väljer 30 kommuner att servera mindre kött för att spara mer.
Ökande matkostnader gör alltså att skolorna drar ner på köttet. Men har vi glömt bort skolmatens näringsinnehåll, frågar Svenskt kött i en pressrelease.

Av 143 kommuner som besvarat TV4s utskick uppger 113 att de i år har vidtagit åtgärder för att minska kostnaderna för livsmedel. 
Av dessa säger 30 kommuner att de har börjat servera mindre kött för att spara pengar.Är det rätt väg att gå? Ska skolorna dra ner på köttet för att få budgeten att gå ihop? Funkar det att bara byta ut köttet mot billigare livsmedel eller kommer priset för billigare mat att betalas på något annat sätt?
De frågorna vill Svenskt kött ha svar på och hänvisar till flera färska forskningsstudier för delar av svaren.

Läs mer om detta aktuella ämne i nästa Butikstrender, nr 8/2022

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil