Digital hållbarhetspanel i Dalarna

Foto Pressbild
Dalarna Science Park genomförde sin andra digitala innovationspanel för året med fokus på hållbarhet. Resultaten visade en ökad medvetenhet och prioritering av hållbarhetsmål bland respondenterna.

Dalarna Science Park har genomfört årets andra Innovationspanel, där temat var hållbarhet. Resultatet visar på en ökad medvetenhet och en stark vilja att bidra till FN:s hållbarhetsmål. Panelen visar också att Dalarna är i framkant när det gäller hållbarhet, med investeringar i den egna interna kompetensen.

Innovationspanelen visar på en ökad medvetenhet om hållbarhetsfrågor i Dalarna. Drygt hälften av de svarande (54 procent) menar att hållbarhetsmålen är klart viktigare och än mer relevanta idag än för sju år sedan. Dessutom svarade hela 96 procent att de anser sig själva bidra till en långsiktig klimatomställning.

Hållbarhetsarbete skapar affärsmöjligheter
Dalarna Science Park har investerat i den egna interna kompetensen och har idag tre heltidsanställda hållbarhets-strateger för att coacha nya och befintliga företag i hållbarhetsfrågan. Hållbarhet är ett av tre strategiska prioriterade områden för Dalarna Science Park som verkar som hela Dalarnas innovationsarena.

Dalarna Science Park ser att hållbarhetsarbetet skapar affärsmöjligheter och är en självklar del av företagens affärsplaner. Investeringar i hållbarhet avspeglas i det regionala näringslivets insatser för att bidra till den egna och den regionala utvecklingen och tillväxten.

Fortsatt prioritering av hållbarhet
Innovationspanelen visar att Dalarna prioriterar hållbarhet och att det finns en stark vilja att bidra till FN:s hållbarhetsmål. Dalarna Science Park ser positivt på den ökade medvetenheten om hållbarhet i länet. Hållbarhet är en viktig del av företagens affärsplaner och skapar affärsmöjligheter. Fortsatt prioritering av hållbarhet är nödvändigt för att nå FN:s hållbarhetsmål.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil