Cloettas nya satsning i Nederländerna

Cloetta etablerar fabrik i Nederländerna | Foto MostPhotos
Cloetta planerar en ny fabrik i Nederländerna och en satsning där för den fortsatta tillväxten inom koncernen. Samtidigt läggs tre andra fabriker ned.

”Cloetta utvärderar olika vägar för att möjliggöra ytterligare tillväxt inom godiskategorin och påskynda koncernens marginalexpansion genom att konsolidera sitt fabriksnätverk och investera i en nyetablerad fabriksanläggning i Nederländerna”. 
Så löd nyheten Cloetta presenterade nyligen.

Den nya fabriken väntas vara helt klar under 2026 och skulle krävs investeringar på totalt 2,5 miljarder kr under de närmaste fyra åren.

När den nya fabriken är klar tänker Cloetta stänga tre andra fabriker, vilka idag finns i belgiska Turnhout och nederländska Roosendaal. Cloetta ser den största tillväxten framöver utanför Norden, skriver man i samband med lanseringen av fabriksplanerna.

”Starten av moderniseringsprogrammet som vi informerar om idag visar att vi har för avsikt att bli ett food tech-bolag i världsklass. En modern fabriksanläggning skulle utgöra grunden till en högkvalitativ och konkurrenskraftig konfektyrtillverkning, och borga för framtida expansion”, sade vd Henri de Sauvage-Nolting när planerna presenterades.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil