Flexibla svenskar i svar om påskmat

Lätt och vårlikt? Dessutom påsklikt, hos svenskar med en flexibel syn på saken | Foto: Pressbild Valio
En undersökning Valio nu presenterar visar att 28 procent av de svarande idag kan beskrivas som flexitarianer, fler än i tidigare undersökningar.

Valios undersökning Magrapporten, utförd av Kantar Sifo, kommer fram till att 28  procent av de som svarat är att betrakta som flexitarianer, det vill säga allätare med inslag av vegetarisk mat någon eller några gånger per vecka.

Inför årets påskfirande presenteras siffror från Valios ”Magrapporten”.
Undersökningen visar att andelen flexitarianer ökar kraftigt bland unga och nu uppger nästan hälften av kvinnorna i åldern 16–24 år som svarat att de är det. 
I mer än hälften av de svarandes hushåll har medlemmarna i viss utsträckning även olika kosthållning, vilket kan kräva lite extra planering inför årets påskbord. 

– Flera hushåll i landet har idag blandad kosthållning och utbudet av veganska, vegetariska eller laktosfria ingredienser fortsätter att öka, vilket gör det enkelt att ändra om i recepten, säger Valios dietist Maria Nygårds. 

– När man anpassar påskbordet för fler är det också bra om rätterna är varierade. Påskmaten kan ofta vara fet och proteinrik. Se därför till att även fräscha sallader får plats på påskbordet, tillägger Nygårds.

Läs mer om svenskarna och påskmaten i magasinet, Butikstrender 3/2022

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil