Foodtech-bolaget ansöker om konkurs

Pengarna tog slut för foodtech-bolaget Fuud som efter att inte ha hittat lösningar på sin ekonomiska kris begärt bolaget i konkurs.

Livsmedels- och foodtech-bolaget Fuud, som under sig haft varumärken som GI-Boxen, Beijing8 och Juica, har lämnat in sin konkursansökan.
Efter en akut ekonomisk kris som blev offentligt känd i mitten av oktober letade man lösningar men har inte hittat några.

”Bolagets styrelse, ledning och samarbetspartners har under en längre period arbetat intensivt med att lösa Fuuds utmaningar för att säkra bolagets framtid”, skriver man i ett pressmeddelande. 

Man har letat investerare bland annat bland större branschföretag men inte nått en lösning.
– Under Fuuds resa har vi inte lyckats attrahera de större kapitalbehov som hade behövts för att verkligen sätta våra varumärken på kartan. Det känns tufft att vi nu kommit till denna kritiska punkt att behöva lämna in konkursansökan, kommenterar vd:n Peter Blom.
– Vi har fortfarande flertalet starka tillgångar i bolaget, och jag både hoppas och tror att våra varumärken kommer att kunna blomstra i en annan regi utanför Fuud-miljön. Mina tankar går till vår personal, våra aktieägare och andra intressenter som trott på oss och stöttat oss under resan, avslutar Blom.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil