Fortsatta höjningar av matpriser augusti

Foto MostPhotos
Matpriskollen rapporterar fortsatta prisökningar i augusti inom dagligvaruhandeln – men samtidigt att matpriserna sjunker.

Matpriskollen har undersökt prisutvecklingen inom dagligvaruhandeln under många år och konstaterar i ett pressmeddelande att sedan januari 2022 har priserna ökat med 19 procent och för matrelaterade produkter med 21 procent.

”Nu ser vi för första gången två olika scenarios: prisökningar och prissänkningar”, skriver Matpriskollens Ulf Mazur i pressrelease.

I augusti på nästan 43 000 dagligvaror med i genomsnitt 0,2 procent, är hans första besked.

Men ”för första gången sedan prisökningarna började, så ser vi en stor prisrekyl inom mejeri och ost, vilken gör att de totala matprisförändringarna (exkl  djur, hem & hushåll, kroppsvård och hälsa) stannar på -0,1 procent”.

”Prisökningarna är dock inte jämnt fördelade mellan kedjorna och genomsnittet på 0,2 procent visar på störst prisökningar på Willys, som ökat med +0,8 procent. Sett över 12 månader har dock Willys ökat sina priser minst, relativt mot övriga kedjor”, är Mazurs besked.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil