Fortsätter kampen mot höjd spelskatt

Foto Pressbild
Under årets Almedalsvecka har ATS återigen riktat strålkastarljuset mot den omdebatterade höjningen av spelskatten, en fråga som väcker starka känslor och engagerar många aktörer inom spelbranschen. ATG:s VD, Hasse Lord Skarplöth, framhåller att den höjda skatten hotar hela näringen och riskerar att ha förödande ekonomiska konsekvenser.

En av de mest framträdande rösterna i diskussionen har varit Lisen Bratt Fredricson, känd inom hästsporten och vd för Grevlundagården. Under ATG:s seminarium ”Höj skatten på kasinospel och rädda den svenska folkhälsan” talade hon om hur hästnäringen bidrar till samhället och hur viktig relationen mellan människa och häst är för personlig utveckling och ledarskap. Maria Croon, vd för Svensk Travsport, uttryckte stor oro över de ekonomiska konsekvenserna av den nya skatten. Hon påpekade att trots politikers försäkran om att man kan ompröva skattehöjningen om den får för stora negativa effekter, har branschen inte marginalerna att ”vänta och se”.

Trots att ATG aktivt sökt politiker att delta i paneldebatten, har ingen tackat ja. Hasse Lord Skarplöth spekulerar att frågan kan vara obekväm för politiker, då det är svårt att motivera en skattehöjning som riskerar att förstöra en hel näring. Istället har de som spelar olicensierat och inte ger intäkter till staten blivit de verkliga vinnarna, vilket förvärrar situationen för den licensierade spelbranschen.

Hasse Lord Skarplöth betonar vikten av att vara närvarande i Almedalen. ”Vi är här för att informera lagstiftarna om vår situation och säkerställa att de har all nödvändig information innan de fattar beslut som påverkar vår bransch,” säger han. Genom att träffa insatta kommunalpolitiker har ATG kunnat framföra sin oro och fått gehör för sina synpunkter.

Slutsats
Almedalsveckan erbjuder en unik plattform för att påverka politiska beslut. ATG:s deltagande understryker deras engagemang i att kämpa mot en höjd spelskatt som hotar spelbranschens framtid och hästnäringens överlevnad. Med fortsatt dialog och påtryckningar hoppas ATG kunna påverka politikerna att ompröva den föreslagna skattehöjningen och därmed säkra branschens framtid.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil