Global ökning märkbar på ekologiskt

Kravs vd Emma Rung | Foto Pressbild
Rapporten "The World of Organic Agriculture" för 2024 avslöjar en imponerande ökning av antalet ekologiska producenter och försäljningen av ekologisk mat över hela världen.

Enligt den senaste rapporten har antalet ekologiska producenter globalt ökat dramatiskt under det senaste året, med nästan en miljon fler producenter än tidigare. Indien stod för en stor del av denna ökning och förblev det land med flest ekologiska producenter.

KRAV välkomnar ökningen
Emma Rung, vd för KRAV, uttrycker sin glädje över den ökande trenden för ekologiskt jordbruk och försäljning, och ser fram emot att se fler spännande KRAV-produkter på marknaden tack vare den ökade tillgången på ekologiska råvaror.

USA dominerar den ekologiska marknaden
Med en global försäljning på nästan 135 miljarder euro är USA den ledande marknaden för ekologisk mat, följt av Tyskland och Kina. Trots en viss omställning är Sverige fortsatt en stark aktör på den ekologiska scenen.

Positiva trender över hela världen
Trots utmaningar inom lantbruket och försäljning har ekologiskt jordbruk visat positiva trender över hela världen. Antalet länder med handlingsplaner för att främja ekologiskt jordbruk har ökat avsevärt.

Ökad odlingsareal och politiskt stöd
Den ekologiska odlingsarealen har också ökat betydligt, med Australien och Indien i spetsen. Dessutom visar rapporten en ökning av nationella regler och politiska åtgärder till stöd för ekologiskt jordbruk runt om i världen.

Slutsats
Rapporten ”The World of Organic Agriculture” 2024 ger en tydlig indikation på den ökande populariteten och betydelsen av ekologiskt jordbruk på global nivå. Med positiva trender och ökade investeringar ser framtiden ljus ut för hållbar matproduktion och konsumtion.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil