”Gör jordbruket klimatneutralt”

Elina Matsdotter, hållbarhetschef, HK Scan | Foto Pressbild
Gör jordbruket till nästa klimatneutrala bransch. Den ambitionen proklamerar HK Scans nya hållbarhetschef Elina Matsdotter i en debattartikel.

Elina Matsdotter ser för många missuppfattningar och förenklade slutsatser i den svenska diskussionen om vår mat. 
– Den kanske vanligaste missuppfattningen är att vi helt behöver sluta äta kött för att lösa klimatutmaningen. Något som faktiskt inte stämmer. Det är nämligen skillnad på kött och kött – och svenskt jordbruk är väldigt långt ifrån den negativa bild som ofta målas upp av den globala köttindustrin, skriver Matsdotter.

– I Sverige har vi goda möjligheter att öka produktionen av kött och andra livsmedel, samtidigt som vi minskar klimatavtrycket. Ny utsläppsminskande teknik tillsammans med redan kända åtgärder har potential att eliminera jordbrukets klimatpåverkan. Det är därför fullt realistiskt för svenskt jordbruk och köttproduktion att bli Sveriges nästa klimatneutrala bransch, skriver HK Scans hållbarhetschef.

I artikeln pekar hon också på att HK Scan har minskat utsläppen i sin egen verksamhet med 75 procent sedan 2003, med målet att nå netto noll i vår egen verksamhet redan 2025 och för hela värdekedjan – inklusive lantbruket – senast 2040.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil