”Gör jordbruket klimatneutralt”

Elina Matsdotter, hållbarhetschef, HK Scan | Foto Pressbild
Gör jordbruket till nästa klimatneutrala bransch. Den ambitionen proklamerar HK Scans nya hållbarhetschef Elina Matsdotter i en debattartikel.

Elina Matsdotter ser för många missuppfattningar och förenklade slutsatser i den svenska diskussionen om vår mat. 
– Den kanske vanligaste missuppfattningen är att vi helt behöver sluta äta kött för att lösa klimatutmaningen. Något som faktiskt inte stämmer. Det är nämligen skillnad på kött och kött – och svenskt jordbruk är väldigt långt ifrån den negativa bild som ofta målas upp av den globala köttindustrin, skriver Matsdotter.

– I Sverige har vi goda möjligheter att öka produktionen av kött och andra livsmedel, samtidigt som vi minskar klimatavtrycket. Ny utsläppsminskande teknik tillsammans med redan kända åtgärder har potential att eliminera jordbrukets klimatpåverkan. Det är därför fullt realistiskt för svenskt jordbruk och köttproduktion att bli Sveriges nästa klimatneutrala bransch, skriver HK Scans hållbarhetschef.

I artikeln pekar hon också på att HK Scan har minskat utsläppen i sin egen verksamhet med 75 procent sedan 2003, med målet att nå netto noll i vår egen verksamhet redan 2025 och för hela värdekedjan – inklusive lantbruket – senast 2040.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil