Gör livsmedelskoncern av sina egna bolag

Entreprenören Haider Al-Kaizhwan bildar nu koncern | Fotograf: Ema Persson
Entreprenören Haider Al-Kaizhwan gör en koncern av sina tre bolag inom livsmedel och skapar koncernen Taam Food Group med miljard som omsättningsmål.

Entreprenören Haider Al-Kaizhwan, huvudägare till Sveriges enda risfabrik och grundare av Hot Chilly, bildar matkoncernen Taam Food Group (Taam). 
Från start består koncernen av tre dotterbolag med en prognostiserad omsättning på 220 miljoner kr.

Taam har lagt ett strategiskt bud på aktierna i Nordic Rice och det ser ägaren som ett förvärv i linje med Taams ambition att bli den ledande aktören i Norden inom världens kök, så kallad etnisk mat. 

Taam har vuxit snabbt genom förvärven av bolagen Hot Chilly, BRK Food och Lazzat Foods. Med Nordic Rice får Taam en årlig prognostiserad omsättning på cirka 270 MSEK. 
Målet är att omsätta 1 miljard kronor inom tre år. En notering av bolaget är planerad att ske under året.

– Intresset för etnisk mat – nya kök och matvaror – har aldrig varit större i Sverige och till det kan vi lägga den stora efterfrågan som finns hos alla de som flyttat hit från andra länder. Och vi ska bli deras huvudleverantör, menar Haider Al-Kaizhwan, vd och grundare till Taam och Nordic Rice.

– De här bolagen blir starkare och kan växa snabbare tillsammans än var och ett för sig. Vi bedömer också att Nordic Rice aktieägare får möjlighet att delta i en snabb tillväxtresa med god och stabil lönsamhet, säger Haider Al-Kaizhwan.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil