Gör ny must på vårt favoritäpple

Foto Pressbild
Kiviks musteri lanserar nu en ny äppelmust, en must som görs på svenskarnas favoritäpple Ingrid Marie. Det handlar om en ofiltrerad must.

I dagarna lanserar Kiviks musteri sitt senaste tillskott av äppelmust i serien Våra finaste.
Årets nykomling är Ingrid Marie äppelmust med en extra rund och mjuk smakkaraktär eftersom musten är ofiltrerad.

Hos Kiviks musteri, en av Sveriges största fruktodlare där man odlat äpplen sedan 1888, växer över 50 olika äppelsorter.
De tidigaste sorterna mognar redan i augusti och de sista äpplena skördas först i november.
Svenska äpplen är också mer smakrika än utländska tack vare det svenska klimatet med långa ljusa dagar och stora temperaturskillnader mellan natt och dag under sensommar och höst.
Av alla de äpplen odlas i Sverige utgör Ingrid Marie nästan en fjärdedel av alla.

Nu lanseras en ny Ingrid Marie-must, under varumärket Våra finaste.
– Det är en must med fyllighet, relativt stor sötma och diskret syra. Ingrid Maries karakteristiska smak varvas med toner av kiwi och banan. Musten har vi denna gång valt att inte filtrera för att lyfta fram en rundare och mjukare karaktär av de mogna äpplena förklarar produktchef Carl Levinsson.

I 2023 års uppsättning av serien Våra finaste finns fyra nypressade muster och fem jästa cidrar, alla gjorda på årets skörd av äpplen.
Musterna finns att köpa i Kiviks Musteris butiker i Kivik på Österlen och på Solnäs gård utanför Lund, men även i företagets webbshop.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil