Gör ny must på vårt favoritäpple

Foto Pressbild
Kiviks musteri lanserar nu en ny äppelmust, en must som görs på svenskarnas favoritäpple Ingrid Marie. Det handlar om en ofiltrerad must.

I dagarna lanserar Kiviks musteri sitt senaste tillskott av äppelmust i serien Våra finaste.
Årets nykomling är Ingrid Marie äppelmust med en extra rund och mjuk smakkaraktär eftersom musten är ofiltrerad.

Hos Kiviks musteri, en av Sveriges största fruktodlare där man odlat äpplen sedan 1888, växer över 50 olika äppelsorter.
De tidigaste sorterna mognar redan i augusti och de sista äpplena skördas först i november.
Svenska äpplen är också mer smakrika än utländska tack vare det svenska klimatet med långa ljusa dagar och stora temperaturskillnader mellan natt och dag under sensommar och höst.
Av alla de äpplen odlas i Sverige utgör Ingrid Marie nästan en fjärdedel av alla.

Nu lanseras en ny Ingrid Marie-must, under varumärket Våra finaste.
– Det är en must med fyllighet, relativt stor sötma och diskret syra. Ingrid Maries karakteristiska smak varvas med toner av kiwi och banan. Musten har vi denna gång valt att inte filtrera för att lyfta fram en rundare och mjukare karaktär av de mogna äpplena förklarar produktchef Carl Levinsson.

I 2023 års uppsättning av serien Våra finaste finns fyra nypressade muster och fem jästa cidrar, alla gjorda på årets skörd av äpplen.
Musterna finns att köpa i Kiviks Musteris butiker i Kivik på Österlen och på Solnäs gård utanför Lund, men även i företagets webbshop.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil