Hellofresh tipsar om varierad sommarmat

Varierad kost för sommarlovsbarn är dagens ämne för Hellofresh. | Foto: Pressbild
Med sommarlovet i annalkande tipsar tyska matkasseföretaget Hellofresh om hur man kan ge barnen varierad kost när de är hemma själva under lovet.

Som förälder kan det vara svårt att få semesterdagarna att räcka till hela sommaren och barn och tonåringar behöver därför ordna sin egen lunch vissa dagar, skriver Hellofresh i en pressrelease.
Det tyska företagets gastronomiska chef har därför skapat några goda tips för att undvika risker som ”gömmer sig i köket samtidigt som barn och tonåringar får i sig en näringsrik och varierad kost”.Enligt Livsmedelsverket är det viktigt att barn regelbundet får i sig en varierad och näringsrik kost för att växa och utvecklas. 
Däremot är det lätt att kompromissa med detta under sommarlovet när barn och tonåringar får spendera dagar själv hemma, anser Hellofresh. 

Tipsen kring att förbättra läget är exempelvis att förbereda mat kvällen innan, göra matlådor av gårdagens rester samt plocka undan farliga föremål och prata om risker, om det är så att barnen ska tillbringa lediga dagar ensamma i hemmet.

Att ställa fram porslin, torrvaror och instruktioner samt att introducera barn för matlagning genom att laga mat tillsammans, är två andra tips.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil