Hon blir miljöchef på Norrmejerier

Elin Bölske | Foto Norrmejerier
Norrmejerier har utsett Elin Bölske till ny miljöchef, med huvudansvar för företagets miljöarbete och en central roll i deras strävan mot en mer hållbar och miljövänlig verksamhet. Elin, som tidigare har arbetat som miljöspecialist på Norrmejerier, har över 13 års erfarenhet inom miljö och hållbarhet från både näringslivet och offentlig sektor.

Elin Bölske är civilingenjör inom kemi och kemiteknik och har även en kandidatexamen i företagsekonomi. Under sina fyra år som miljöspecialist på Norrmejerier har hon varit en drivande kraft i företagets miljöinitiativ. Nu tar hon steget upp till rollen som miljöchef, där hon ska leda och utveckla företagets miljöarbete.

”Jag vill att Norrmejerier ska visa vägen i att göra skillnad i en grön omställning. Att prata om att ställa om och sätta mål är lätt, men för att uppnå omställning behöver vi vara beredda på att förändra oss och att hitta nya vägar fram. Hållbarhet är inte lätt, hade det varit det hade vi löst det för länge sedan,” säger Elin Bölske. ”Vi välkomnar lagstiftning som gynnar oss som vill ställa om, konsumenter som ser den nyanserade verkligheten och företag att samarbeta med som liksom vi vill göra gott.”

Norrmejerier arbetar systematiskt med livsmedelssäkerhet, arbetsmiljö, energi, miljö, kemikaliehantering och svinn. På senare tid har man märkt ett ökat engagemang hos leverantörer och samarbetspartners även när det gäller återvinning.

Stina Printz, chef för hållbarhet, kvalitet och gård på Norrmejerier, kommenterar: ”Elin Bölskes driv och engagemang för miljöarbetet samt hennes gedigna kunskap gör henne perfekt för rollen som miljöchef på Norrmejerier. Hon har både kunskap om de stora miljöfrågorna samt en lång erfarenhet av ledningssystem och processer. Vi har stora utmaningar framför oss och vi behöver bli mer resurseffektiva och minska vårt klimatavtryck. Elin kommer att ha en nyckelroll i det arbetet.”

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil