Ica-butiker i Umeå satsar och bygger ut

Två Ica nära bygger ut i Umeå | Foto MostPhotos
Två Ica-butiker i Umeå satsar för framtiden och bygger ut. I båda fallen handlar det om utökade butiksytor på cirka 25 procent och andra lyft.

Anders Peterson är handlare och driver Ica nära Västerslätt i Umeå där Folkbladet Västerbotten nu rapporterar om en stor investering.
En utökad butiksyta motiveras bland annat av att det i närtid ska byggas fler än 400 nya lägenheter i närområdet.

– När Handelsbanken lade ner sitt bankkontor på Västerslätt öppnade sig möjligheten att ta över deras lokaler. Nu kommer jag att ta halva det utrymmet i besittning samt lokalen som tidigare har varit frisör. Det innebär att jag sammanlagt får ungefär 500 kvadratmeter säljyta, säger Anders Pettersson till tidningen. 

Även Ica nära Börsen i Bodbyn, strax utanför Umeå, bygger ut och blir ungefär 25 procent större i butiksyta.
Handlaren Tomas Andersson säger till lokaltidningen att han tycker att det är viktigt att satsa.

– Det är ju tråkigt att stå still. Man måste vilja utveckling, annars avvecklas man. Naturligtvis är förhoppningen att man ska få fler kunder som ser butiken som en helköpsbutik och att man väljer oss i första hand, även om vi redan har väldigt många som handlar det mesta här, påpekar Andersson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil