Ica och Coop möts i centrala Gävle

Nu möts Ica och Coop i Gävle | Foto MostPhotos
Med en veckas mellanrum öppnade Coop sin renoverade butik i Gallerian Nian i Gävle och Ica en helt ny butik vid Stortorget i samma stadscentrum.

Visst spetsas konkurrensen till när de två storspelarna Ica och Coop satsar i centrala Gävle.
Coop har gjort en helrenovering av sin butik i Gallerian Nian, delvis av tvång efter en översvämning.

Arbetet med renoveringen har pågått sedan i januari på allvar men man har kunnat hålla butiken öppen.
– Vi delade upp butiksytan i sektioner och har flyttat runt skeppen och frysarna under arbetets gång. Ibland har det varit lite bökigt och kunderna har varit förvirrade, men det har gått bra, säger butikschefen Emelie Karlsson till gd.se.

Nu är det klart och återinvigt och knappt hann det alltså bli det innan Ica öppnar sin helt nya Nära-butik vid Stortorget.
Icas butik är nästan lika stor som Coops och handlaren Martin Svahn gillar konkurrensläget.– Det är jättebra för kunderna att det finns två centrala butiker att välja på. Eftersom det jobbar och bor så mycket folk i centrala Gävle så finns det goda affärsmöjligheter, säger han till gd.se.
– Att kunder dras till torget tjänar alla på.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil