ImpactX främjar nya hållbara produkter

Ariella Rotstein, Head of ImpactX ICA Gruppen | Foto Ica Reklam
ICA Gruppen tar ett steg mot att främja hållbara produkter och stödja innovation genom lanseringen av "Framtidens smaker" - ett acceleratorprogram som syftar till att hjälpa fyra startupbolag att etablera sina innovativa och hållbara produkter på marknaden. Detta initiativ är en del av den nya satsningen på hållbar innovation, kallad ImpactX.

Programmet är utformat för att adressera utmaningar kring att få konsumenter att ändra sina vanor och välja mer hållbara alternativ. Genom ”Framtidens smaker” kommer startupbolagen Farmers & Chefs, Gårdsfisk, Planet Dairy och Stacky’s att få stöd från ICA Gruppen och mer än 30 ICA-butiker för att öka exponeringen och försäljningen av deras produkter.

En viktig del av programmet är att ge bolagen garanterad hyllplats och ökad synlighet i butikerna under en längre tid. Detta inkluderar smakprovningar och innovativa butikskommunikationslösningar för att locka kunder att prova de nya produkterna. Dessutom kommer bolagen att få tillgång till expertis från ICA och data som kan hjälpa dem att växa och fatta strategiska beslut.

Ariella Rotstein, Head of ImpactX på ICA Gruppen, betonar vikten av att främja hållbara affärsmodeller för att bidra till en mer hållbar framtid för både branschen och planeten. Genom detta acceleratorprogram hoppas man på att påskynda övergången till mer hållbar konsumtion och affärer.

Simon Forsslund, en ICA-handlare, uttrycker förväntan om att fler kunder ska lockas till att prova nya hållbara produkter och att beteendeförändringar ska ske genom detta initiativ.

”Framtidens smaker” bygger på en innovativ affärsmodell där alla parter, inklusive de fyra bolagen, ICA Gruppen och de anslutna ICA-butikerna, har incitament att arbeta mot en mer hållbar konsumtion. Genom affärsmodellen blir ICA Gruppen och ICA-butikerna minoritetsägare i de fyra bolagen, vilket skapar en win-win-situation för alla inblandade parter.

ImpactX är den nya organisationen inom ICA Gruppen som fokuserar på hållbarhetsinnovation och kommer att experimentera, utforska och utveckla nya hållbara affärsidéer för ICA. Detta initiativ markerar en tydlig strävan mot en mer hållbar och innovativ framtid för företaget och branschen som helhet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil